1. evropsko in svetovno prvenstvo v Cornhole (EChA)

I FEEL SLOVENIA Cornhole odprto prvenstvo Slovenije

Evropsko prvenstvo v Štrbunku bo organizirano za igralce, ki bodo lahko tekmovali v kategorijah med posamezniki in v dvojicah.

Tekmovanje bo vključevalo tudi evropsko in svetovno ekipno tekmovanje, kjer bodo vsako državo zastopali 4 člani, ki bodo odigrali 3 tekme drug proti drugemu (2 x posamični in 1 v dvojicah).

Priporočljivo je, da vsaka državna zveza organizira svoje državno tekmovanje, da določi svojo reprezentanco, ki lahko nato zastopa svojo državo na prvem evropskem in svetovnem prvenstvu.

ŠTEVILO TEKMOVALCEV

Prvenstvo bo letos prvič in verjetno tudi zadnjič odprto za vse navdušence te igre tako za moške kot ženske! Glavni jezik turnirja bo angleščina. Pričakuje se, da se bo dogodka udeležilo med 300 in 350 tekmovalcev z vsega sveta.

NAČIN TEKMOVANJA

Vsa tekmovanja bodo sestavljena po formatu predtekmovanja in kasnejšega izločilnega dela. Tekmuje se do 21 točk, brez časovne omejitve.

OPREMA

Igralci lahko uporabljajo svoje vrečke, ki morajo ustrezati naslednjim standardnim zahtevam; velikost med 14,5 in 15 cm, teža med 430 in 460 gramov in z najvišjo debelino 3,6 cm (postavljena vrečka mora biti sploščena na horizontalni podlagi).

Prvenstvo se organizira v sodelovanju z European Cornhole Association (EChA)

Rogaška Slatina, čudovito mesto, povezano s stoletno tradicijo izdelave kristala, bo prizorišče prvega evropskega in svetovnega prvenstva v Štrbunku oz. po angl. Cornholu.

Mesto mineralnih vrelcev, lepih hotelov in naravnega okolja (odlično za sprehode, kolesarjenje in zdraviliški turizem) bo zagotovilo popolno ozadje za to prvenstvo.

program

Accommondations

PACKAGE A: Grand Hotel Rogaška****

več

PACKAGE B: Grand Hotel Sava****

več

PACKAGE C: Hotel Atlantida*****

več

PRIJAVA

Vse informacije za prijavo na prvenstvo

tukaj

KONTAKTI

Steven Telzerow

EChA direktor
T: +386 31 814 391
E: info@theecha.org

Gorazd Milavec

EChA sekretar
T: +386 40 863 043
E: info@theecha.org

Zaveza o organizaciji športnega dogodka v skladu z načeli trajnostnega razvoja

Organizatorji športnega dogodka I FEEL SLOVENIA Cornhole odprto prvenstvo Slovenije, se zavezujemo, da bomo naš športni dogodek organizirali v skladu z naslednjimi načeli trajnostnega razvoja:

  • Za izvedbo dogodka smo izbrali že obstoječo infrastrukturo, kamor bomo postavili mobilno tekmovališče, ki je namenjeno večkratni, ponovni uporabi.
  • Z namestitvijo tekmovalcev v bližnjih namestitvah bodo tekmovališča dostopna peš in uporaba vozil ne bo potrebna.
  • Dostop do tekmovališča bo urejen tako, da bo omogočen vsem, tudi osebam z omejeno mobilnostjo.
  • Na prizorišču tekmovanja bo omogočeno ločeno zbiranje odpadkov za namen recikliranja in kompostiranja.
  • Z namenom zmanjšanja uporabe plastiko za enkratno uporabo bodo vsi tekmovalci prejeli vrečke za večkratno uporabo in trajnostne steklenice.
  • Pri izvedbi tekmovanja sodelujemo z lokalno skupnostjo, II Osnovno šolo Rogaška Slatina in s krajani, prostovoljci.
  • Prehrano in namestitev bodo zagotovili lokalni ponudniki turističnih storitev.

Zavezujemo se, da bomo spremljali napredek in poročali o rezultatih, ter upoštevali povratne informacije za izboljšave. Zveza ŠKL Zveza Štrbunk/Cornhole