Petek 21.6.2024 ob 17:16, Kulturni center Rogaška Slatina


Kaj če bi preprost oglas v lokalnem časopisu lahko sprožil gibanje, ki bi za vedno oblikovalo skupnost? Ali je skupina fantov leta 1873 v Halifaxu resnično ustvarila športno dediščino, ki traja že več kot 150 let? Katere neizrečene zgodbe se skrivajo v zgodovini enega najstarejših klubov ragbi lige?

Skozi oči strastnih navijačev in igralcev vas ta osupljivi dokumentarec vabi, da se nam pridružite na potovanju skozi osupljiva mesta in podeželje Calderdala v osrednjem Združenem kraljestvu, ko odkrivamo izjemno zgodbo o tem, kako je razvoj ragbi lige spremenil Halifax v pravo mesto ragbija.

Odkrijte toplino, humor in neomajni duh, zaradi katerih je liga ragbi ostala v središču skupnosti v Halifaxu.

Bodite priča ključnemu trenutku, ko se je domačin Huddersfielda odzval na oglas in zanetil plamen, ki bo močno gorel več generacij. To je vodilo do številnih vzponov in padcev, ki so jih doživeli ragbi klub in njegovi strastni navijači.

Ta ganljivi resničnostni film slavi moč skupnosti, trajno ljubezen do igre in brezčasne tradicije, zaradi katerih je Halifax resnično srce ragbija. Dobrodošli v Ragbi mesto!