K2, ki se nahaja na meji med Pakistanom in Kitajsko, je druga najvišja gora na Zemlji. Za mnoge plezalce je celo večja nagrada kot Everest, z omejenimi smermi, strmejšim vzponom in težjim dostopom na vrh. Vrh K2 z vzdevkom “Divja gora” je toliko višji od preostale okolice, da štrli nezaščiten v ozračje, zaradi česar so plezalci redno izpostavljeni življenjsko nevarnim vremenskim razmeram. Leta 2008 je tragična nesreča na K2 terjala življenja 11 alpinistov.

Štirje od tistih, ki so izgubili življenje v nesreči, so bili nosači, najeti za prenašanje opreme in živil tujih plezalnih odprav. Čeprav so plačani precej slabše od vodij mednarodnih odprav, takšni nosači – ne glede na to, ali zagotavljajo kritične zaloge baznim taborom odprav ali prevzemajo naloge na višjih nadmorskih višinah v podporo plezalcem – prevzamejo težko in nevarno delo. Zaradi teh prizadevanj so vredni priznanja kot pravi junaki alpinizma.

V filmu K2 IN NEVIDNI PEŠAKI ustvarjalka Iara Lee in njena ekipa beležijo življenja tistih, ki omogočajo vzpone na najvišje gore sveta, vključno s pakistanskimi nosači in nepalskimi šerpami. Film spremlja tudi prvo uradno pakistansko plezalno ekipo, sestavljeno iz nekdanjih nosačev. Ta ekipa se je uspešno povzpela na vrh leta 2014, ob 60. obletnici prvega vzpona na goro. Sredi dih jemajoče pokrajine film prikazuje vsakodnevne žrtve nosačev in pogum tistih avtohtonih plezalcev, ki se odločijo vrniti na lestvico K2 kljub preteklim tragedijam. V svojem prizadevanju, da bi izpopolnili svojo obrt, ti alpinisti nudijo svež pogled na kulture in nacionalne tradicije Pakistana, države, ki je v tujih medijih običajno prikazana le kot dežela konfliktov in sektaških spopadov.