Sporočilo od predsednika FICTS

Prof. Franco Ascani, Predsednik FICTS-a

Član komisije MOK za kulturo in olimpijsko dediščino

V imenu 130 držav članic FICTS (Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs), ki jih priznava MOK (Mednarodni olimpijski komite), katerega član Komisije za kulturo in olimpijsko dediščino sem, vas prisrčno in toplo pozdravljam – vse, ki sodelujete pri »MEDNARODNEM FICTS FESTIVALU ŠPORTNEGA FILMA V ROGAŠKI SLATINI«, katerega Slovenija gosti prvič in bi ji zato rad tudi osebno predal pozdrave.

Festival, ki je del »World FICTS Challenge« je poseben dogodek za športne šampione kot tudi za filmske ustvarjalce, ki lahko gledalcem približajo čare športa in so v teh letih pokazali, kako je mogoče spodbujati kulturne vrednote športnega gibanja skozi dve komunikacijski orodji, kot sta kino in televizija.

Moja posebna in iskrena zahvala za nenehno in izjemno organizacijsko angažiranost gre vsem nadarjenim organizatorjem in strokovnemu osebju, še posebej Vojku Korošcu in direktorju festivala Petru Majerletu, ki sta si močno želela organizirati festival in tako še dodatno spodbujati športno kulturo.

Svoje tople pozdrave izrekam tudi oblastem, vsem prisotnim, medijem in vsem vam kot »ambasadorjem« športnih vrednot, kot so spoštovanje, prijateljstvo, bratstvo, solidarnost, poštena igra in etika. Rad bi se zahvalil kvalificiranim članom žirije, ki bodo odločali o zmagovalnih filmih, ki bodo tekmovali na zaključenem mednarodnem festivalu FICTS »SPORT MOVIES & TV 2022« od 9. do 13 novembra 2022 v Milanu. Lepo vabljeni k udeležbi.

Dragi prijatelji, vam pa želim zelo prijeten festival in veliko sreče vsem filmom, ki bodo sodelovali v tekmovalni kategoriji!

Milano, 20. maj 2022