Obvestilo za medije

 

Rogaška Slatina, 29. maj 2024

Mineva 30 let odkar smo zagnali projekt ŠKL in vsa ta leta ste bili povezani z nami. V tem času se je zgodilo res mnogo dogodkov. Odigranih je bilo več kot 1000 tekem v različnih športih, predvajanih je bilo približno 850 televizijskih oddaj, realiziranih je bilo več kot 270 ur direktnih televizijskih prenosov.

Med 350.000 mladimi, ki so sodelovali v projektu ŠKL,so se kalili danes znane športnice, športniki, umetniki in tudi medijske osebnosti, ki jim je projekt pomagal na poti iskanja svoje življenjske poti. Naj jih omenimo le nekaj: Dragiša Drobnjak, Jaka Lakovič, Primož Brezec, Erazem Lorbek, Gašper Vidmar, Jure Močnik, Vladko Čančar, Alen Omić, Boštjan Nachbar, Beno Udrih, Jusuf Nurkić, Uroš Slokar, Anja Vilfan, Žana Jereb, Nika Barić, Eva Lisec, Domen Rozman, Matija Pleško, Tine Urnaut, Jan Oblak in še bi jih lahko naštevali. Letošnje jubilejno leto bomo 1.junija obeležili z velikim finalom ŠKL v projektu Škl med dvema ognjema in ŠKL Tee ball, ki bo v Lipici pod okriljem Kobilarne Lipica in bo gostil več kot 700 najboljših tekmovalcev iz slovenskih šol. Prireditev se bo začela ob 9.00 in končala ob 14.00 s podelitvijo pokalov in medalj ter nastopom lipicancev za vse udeležence finala ŠKL.

Našo zgodovino smo zapisali tudi na filmski trak, v dokumentarnem filmu ŠKL šport tisočerih obrazov, ki ga je ustvaril naš režiser, bivši ŠKL- jevec Toni Cahunek. Posledica tega filmskega projekta je bila pridobitev licence FICTS iz Milana, ki nam omogoča izvedbo mednarodnega festivala športnega filma v Sloveniji. Letos festival gostimo že tretjič v Rogaški Slatini, od 19. do 22. junija.

Dovolite, da se vam ob okrogli obletnici ŠKL najprej zahvalimo za uspešno dosedanje sodelovanje v projektu Škl ,obenem pa se veselimo sodelovanja z vami, tokrat na področju ISFF festivala, tudi v naprej.

Letošnje festivalsko dogajanje bo zelo pestro in zanimivo. Izmed 620 prijavljenih filmov jih je komisija izbrala 40, ki se bodo predvajali na festivalu in se pomerili za priznanja.

To so filmi različnih tematik od atletike do zimskih športov. Med najbolj odmevnimi je letos zagotovo film o znanem teniškem igralcu Nikoli Piliću, ki ga bomo tudi osebno gostili v Rogaški Slatini, Zanj je za to priložnost njegov bivši varovanec Novak Đoković pripravil prijetno presenečenje.

Na otvoritveni slovesnosti bomo 19. junija v Aninem dvoru podelili nagrade filmskim in športnim delavcem, med njimi bodo letos že omenjeni Nikola Pilić, za promocijo mednarodnega športa -tenisa, Alen Kobilica, za promocijo športa, Sara Isakovič za vrhunske dosežke v plavanju, Gorazd Kogoj za razvoj golfa v Sloveniji, Adolf Urnaut za razvoj in promocijo športa – odbojke, Marjan Jemec za življenjsko delo v športu, dr. Srečo Zakrajšek za razvoj šolskega športa in izobraževanja na področju multimedijev, Franci Pliberšek za podporo športu, Jože Okoren za razvoj športa invalidov, Katja Koren za vrhunske dosežke v športu.

Ob festivalu bo potekalo tudi Prvo mednarodno srečanje nove Evropske zveze Gold Wing motoristov, in prvo svetovno in evropsko prvenstvo v Cornholu, in tudi odprto prvenstvo Slovenije/ I fell Slovenija, v omenjeni disciplini. V sodelovanju z OKS bo v soboto dopoldne mini olimpijada ter popoldne plesni dogodek Zumba maraton, ki ga pripravlja turistično društvo Venus iz Rogaške Slatine.

Kratek program:

Sreda 19. junija bodo v dopoldanskem času filmske predstave za šolsko mladino, v nadaljevanju bo sledilo predvajanje filmov v kulturnem domu in na Evropski ploščadi. Ob 19.uri bo svečana otvoritev s premiero slovenskega filma o tekmovanju gasilcev, sledila bo podelitev festivalskih nagrad za dosežke v športu in filmu.

Četrtek 20. junija, bodo cel dan filmske predstave v kulturnem domu, na Evropski ploščadi ter večerne predstave v Hotelu Sava in Atlantida, začelo se bo Svetovno, Evropsko in Odprto prvenstvo I feel Slovenija v Corn Holu, ki bodo trajali do sobote zvečer, ter festival motoristične zveze GWRA (Gold Wing )

Petek 21. junija, popoldanske in večerne filmske predstave ter light show motoristov Gold Wing.

Sobota 22. junija, filmske predstave v kulturnem domu, od 9.30 do 13.00 bo potekala mini olimpijade pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja.
Popoldne ob 15.00 bo začetek plesne prireditve Zumba maraton do 19.30, ko bo podelitev nagrad zmagovalnim filmom.

Ob 20.00 se bo pričela zabava z DJ Killy pod naslovom Back in time.

Seveda ne smemo pozabiti tudi nove pridobitve Rogaške Slatine, to je najvišji turistični stolp Kristal, ki so ga pred dnevi odprli in nudi izjemen pogled na prelepo okolico. Mesec dni kasneje bo v Rogaški Slatini potekal mednarodni teniški turnir WTT, ki ga organizira lokalni teniški klub Rogaška Kristal pod vodstvom Tihomirja Ratkajca, seveda v sodelovanju s Teniško zvezo Slovenije in občino Rogaška Slatina in ITF.

Več o vsem dogajanju pa na internetni strani www.isff.si Facebook: @IsffSlovenia Instagram: @IsffSlovenia YouTube: @IsffSlovenia4241

Veselimo se vašega obiska in skupnega druženja.

Vojko Korošec