Priprave za 3. mednarodni športno-filmski festival v Rogaški Slatini v polnem teku

V Rogaški Slatini že odštevajo čas do tretjega mednarodnega športno-filmskega festivala, ki bo od 19. do 22.junija potekal pod okriljem Svetovnega združenja FICTS (Fédération Internationale Cinéma Télévision Sportifs), z glavnim sedežem v Milanu.

S pridobljeno licenco se naš festival uvršča med največja svetovna združenja športnih filmskih festivalov, združuje pa 130 svetovnih članic ter 21 filmskih festivalov po vsem svetu, med drugim tudi v mestih kot so: Nagano, New York, Peking, Amsterdam, Rio de Janeiro, Zlatibor, Budva in Barcelona. Festival vsako leto v Sloveniji organizira ISFF, finale vseh FICTS filmskih festivalov pa je potem v Milanu v novembru, ko se predstavijo zmagovalni filmi iz vseh sodelujočih držav.

Lanskoletni festival v Rogaški Slatini je bil ponovno izjemno uspešen, gostil je tudi številne znane športnike in goste. Poleg filmskega programa so organizatorji izpeljali tudi uspešne športne prireditve, kot so projekt: ” ŠKL Med dvema ognjema”, z več kot 400 udeleženci, mednarodni projekt »Baseball 5« ter dan olimpijskega športa v sodelovanju z OK Slovenije, lokalno skupnostjo in s športnimi zvezami.

Video posnetek lanskega festivala priča o bogatem festivalskem dogajanju, obiskih športnih zvezdnikov ter pestrih filmskih vsebinah.

Letošnja sezona nam obeta še večji uspeh in še več dogodkov, ki so povezani s filmom, športom in kulturo. Organizatorji, na čelu z Vojkom Korošcem, med novostmi načrtujemo tudi filmsko delavnico o režiji, na katero bomo povabili priznane svetovne režiserje. V sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije bo v Rogaški Slatini ponovno potekal Olimpijski dan mladih, kjer pričakujemo več kot 1000 mladih obiskovalcev. Poleg tega se bo v času festivala odvijal 1. mednarodni motoristični festival GWRA, ki bo privabil ljubitelje in lastnike Gold Wing motorjev iz celega sveta. Posebna atrakcija bosta tudi 1.evropsko in 1. svetovno prvenstvo v Corn Holu, tekmovanju, v Sloveniji domiselno poimenovanem Štrbunk.

Tekmovanje, ki ima globalno prepoznavnost, bo privabilo številne gledalce tako v živo kot prek spletnega prenosa. Organizatorji ponujamo različne reklamne promocije partnerjev, večerno dogajanje pa bomo popestrili s koncerti.

Festival bodo podprli medijski sponzorji: časopis EkipaSN, Salomon edicije ter Planet TV. Ti bodo že nekaj mesecev pred prireditvijo promovirali festival, kar bo prispevalo k večji prepoznavnosti dogodka, ki bo potekal v Zdraviliškem Parku v Rogaški Slatini in v dvorani Kulturnega doma ter v hotelskih dvoranah. Vse aktivnosti bodo dokumentirane s predstavitvenimi film in v časopisih, na koncu pa bo pripravljena tudi posebna televizijska reportaža. Festival bogatijo številni mednarodni udeleženci, doslej je prijavljenih že več kot 260 filmov, pričakujejo pa jih še dodatnih 100 iz celega sveta.

Organizatorji si želimo privabiti tudi slovenske ustvarjalce športnih vsebin, tako igranih kot dokumentarnih športnih filmov, saj jim lahko zagotovimo izjemno svetovno promocijo.

V mesecu marcu načrtujemo organizacijo novinarske konference v Ljubljani, kjer bomo predstavili podrobnosti o festivalu in veliko novosti, med drugimi tudi največji turistični stolp v državi, ki se lahko pohvali z 105 metri višine.

Svečana otvoritev filmskega festivala  bo potekala 19. junija v Aninem dvoru v Rogaški Slatini, kjer bomo podelili vsakoletna priznanja najzaslužnejšim športnim in kulturnim delavcem ter športnikom, ki so se izkazali s prispevkom k razvoju slovenskega in mednarodnega športa ter kulture.