Zaključek razpisa na 3. Mednarodni festival športnega filma

V Rogaški Slatini se je danes zaključil razpis za 3. Mednarodni filmski festival športnega filma pod okriljem FICTS iz Milana, ki obeta izjemno filmsko doživetje. Zavidljivih 620 filmov je prišlo iz vseh kotičkov sveta, predstavljajo pa tako izjemno kvaliteto kot tudi široko pestrost filmskih stvaritev.

Letošnji nabor filmov sega preko vseh kontinentov in športnih panog, kar poudarja raznolikost in globalni značaj festivala. Obsežen izbor zajema številne zgodbe, ki se dotikajo različnih športnih svetov, od tradicionalnih do manj znanih, a prav tako strastnih športov.

Žirija festivala se bo zdaj soočila z zahtevnim delom – izločiti morajo letošnje finaliste med številnimi izjemnimi prispevki. Sodeč po obširnosti in kakovosti prispelih filmov, bo to naloga, ki bo zahtevala prefinjen okus in strokovno znanje.

Letošnjo komisijo sestavljajo:

  • Aleksandar Avramović -Srbski novinar , filmski delavec in selektor ter urednik programa mednarodnega festivala športnega filma Zlati Bor.
  • Metka Dedakovič – diplomirana dramaturginja in nekdanja urednica RTV Slovenija.
  • Vojko Korošec – direktor festivala nosilec licence in ustanovitelj projekta ŠKL.
  • Alenka Medič, novinarka in programska direktorica planet TV.
  • Brenka Bešević Gajić filmska režiserka in članica Evropske Akademije s sedežem v Berlinu.

V prihodnjih dneh bo festivalska komisija pripravila izbor najboljših 80 filmov, ki se bodo potegovali za prestižne nagrade v svojih kategorijah.

To bo napet izziv, saj se obeta izjemno težka odločitev ob tolikšni raznolikosti in kakovosti filmskih del.

Letošnji festival bo potekal od 19. do 22. junija v idilični Rogaški Slatini, ki bo ponudila popolno kuliso za združevanje filmske umetnosti in športnega navdušenja. Festival je priložnost za filmske ustvarjalce, gledalce in ljubitelje športa, da doživijo nekaj posebnega, kar lahko samo filmska umetnost ponudi.

Zato si označite datume in pričakujte navdihujoče dni, polne izjemnih zgodb, adrenalinom nabitega športa ter nepozabnih trenutkov na 3. Mednarodnem filmskem festivalu športnega filma v Rogaški Slatini.

V kratkem več o samem dogajanju na mednarodnem filmskem festivalu v Rogaški Slatini