Četrti, zadnji dan festivala ISFF, 22. junij 2024

V soboto, 22. junija 2024, je potekal in se zaključil zadnji dan festivala Mednarodnega športnega dokumentarnega in igranega filma Slovenija. V Kulturnem centru v Rogaški Slatini se je predstavilo še zadnjih pet filmov, ki so navdušili obiskovalce s svojo kakovostjo in vsebino.

Na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini se je odvila še ena izmed spremljevalnih festivalskih prireditev, Mini Olimpijada. Dogodek je bil izveden v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije in je otrokom prinesel veliko zabave ob spoznavanju novih športov ter lepe nagrade. Turistična agencija Palma je podarila tri vstopnice za Gardaland, podjetje Enne pa je prispevalo prelepe majice in puloverje. Mini Olimpijado je s svojim obiskom počastila tudi slovenska olimpijka, alpska smučarka Katja Koren, ki se je srčno pridružila otroškemu živžavu.

Katja Koren je tudi letošnja prejemnica festivalske nagrade ISFF za športnike, ki so zaslužni za razvoj športa. Ker se podelitve v sredo, 19. junija 2024, ni mogla udeležiti, ji je Vojko Korošec, direktor festivala ISFF Slovenija, priznanje podelil ob njenem obisku Mini Olimpijade v Rogaški Slatini.

Na Mini Olimpijadi so sodelovali gasilci iz PGD Rogaška Slatina, Nogometni klub Rogaška Slatina, Košarkarsko društvo Janina, Namiznoteniški klub Rogaška Slatina, Karate klub Kozjansko in Obsotelje, Planinsko društvo Boč-Kostrivnica ter dve športni zvezi, Golf zveza Slovenije in Štrbunk zveza Slovenije. Predstavljena pa je bila tudi zabavna igra s frizbiji.

Po zaključku Mini Olimpijade se je na Evropski ploščadi pričel Zumba Maraton, ki je trajal do podelitve nagrad zmagovalnim filmom Festivala ISFF. Letos je filmska priznanja, izjemno delo Steklarne Rogaška, podelil Enzo Cappiello iz FICTS Milano. Prejeli so jih:

  • Najboljši celovečerni film: “Peresno Lahka”
  • Najboljši kratkometražni film: “Zaradi ljubezni do igre”
  • Najboljši dokumentarni dolgometražni film: “Niki Pilić – legenda”
  • Najboljši dokumentarni kratkometražni film: “Parmakkaya”
  • Olimpijski / paraolimpijski duh: “Obrat”
  • I feel Slovenia – Šport in družba: “Potiskanje – od Rättvika do Kalifornije”
  • Film in TV oddaje o ekipnih športih: “Ragbi mesto”
  • Hitre športne zgodbe: “Enakonočni ogenj”
  • Najboljši film po izboru gledalcev Planet TV: “Motna voda”
  • ISFF 2024 GRAND PRIX: “Premikanje gora znotraj”

S tem se je 3. Mednarodni festival športnega filma, ki je potekal pod pokroviteljstvom Občine Rogaška Slatina in nacionalne blagovne znamke I feel Slovenia, uspešno zaključil. Festival je v Rogaško Slatino prinesel številne nepozabne trenutke in obogatitev kulturnega ter športnega življenja.