Festival ISFF: Drugi dan, 20. junij 2024

Četrtkov festivalski dan je bil ponovno posvečen šolski mladini, ki je napolnila Kulturni dom Rogaške Slatine. Med obiskovalci so bili učenci OŠ Rogatec, OŠ Poljčane, II. OŠ Rogaška Slatina in III. OŠ Rogaška Slatina. V prvih dveh dneh je festivalske filmske predstave obiskalo več kot 1000 dijakov in učencev.

Med predvajanjem filmov so se mladim gledalcem predstavili posebni gostje. Christopher Samuda, predsednik Olimpijskega komiteja Jamajke, in Alin Bijan, producent filma “Flip Turn”, ki je sodeloval na festivalu, sta s svojo prisotnostjo popestrila dogodek. Po koncu omenjenega filma so mu otroci namenili glasen aplavz.

Projekcije filmov so v Kulturnem domu potekale vse do večera. Ob 19. uri je bil na sporedu dokumentarni film “Niki Pilić – The Legend”, ki ga je prišel pogledat tudi sam Nikola Pilić. Po projekciji se je pogovarjal z gledalci in delil svoje izkušnje.

Filmski festival se je razširil tudi na druge lokacije. Projekcije so se pričele na mobilnem ekranu na Evropski ploščadi ter v hotelih Atlantida in GH Sava. Vzporedno s filmskim dogajanjem je v II. OŠ Rogaška Slatina potekalo “I Feel Slovenija” odprto prvenstvo Cornhole. Dogodka se je udeležilo 300 tekmovalcev, njegovo izvedbo pa so omogočili Slovenska turistična organizacija, II. OŠ Rogaška Slatina in Evropska Cornhole zveza v ustanavljanju.

More phtos