Festival ISFF je odprl svoja vrata

V sredo, 19.6.2024 zjutraj, so si v Kulturnem domu Rogaška, ki ga je organizatorjem festivala prijazno odstopil Javni zavod za turizem in kulturo Rogaška Slatina, dijaki Šolskega centra Rogaška Slatina prvi ogledali prvi film,  od 54 izbranih za Mednarodni festival športnega dokumentarnega in igranega filma. Letos se je na razpis za izbor filmov za Festival ISFF prijavilo 620 filmov in komisija je opravila zahtevno nalogo ogleda vseh filmov in izbora za sam festival. Naslednji film so si ogledali učenci Osnovne šole I. OŠ Rogaška Slatina, zatem so si sledile projekcije v Kulturnem domu po programu.

Zvečer je bila v Aninem dvoru, ki je prav tako pod okriljem Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina, uradna otvoritev Festivala ISFF. Na otvoritvi so bila že tradicionalno podeljena priznanja izbranim športnikom, športnim delavcem, podpornikom športa, kulturnim delavcem in novinarjem, ki so zaslužni za razvoj in popularizacijo športa doma in po svetu. Letos so nagrade prejeli: Gorazd Kogoj, Jože Okoren, Nikola Pilič, Adolf Urnaut, Alen Kobilica, Sara Isaković, Marjan Jemec, Srečo Zakrajšek, Franc Pliberšek in Katja Koren.

Poleg že omenjenega Javnega zavoda za turizem in kulturo Rogaška Slatina, so prireditveno slovesnost pomagali izvesti Občina Rogaška Slatina, Steklarna Rogaška, Afrodita Cosmetics in Slovenska turistična organizacija, dogodek pa je popestril prekrasen glasbeni nastop banda učiteljev Glasbene šole Rogaška Slatina s pevko Aljo Krofljič.

Vabljeni, da se nam pridružite na prihodnjih projekcijah in dogodkih festivala ISFF ter skupaj obeležimo pomembne trenutke v svetu športa in kulture.