Program 2024

3. mednarodni festival športnega filma (International Sport Film Festival – ISFF) bo potekal od 19. do 22. junija 2024 v Rogaški Slatini.

 

Festival se bo začel že v sredo, 19. junija in končal v soboto, 22. junija 2024. Povezali smo ga z večjimi dogodki, ki so bodo odvili v tistem času:

19. junija bomo v dopoldanskem času v Kulturnem domu pričeli s filmskimi predstavami, namenjenimi šolam, ki so udeležbo že potrdile, zvečer bo svečana otvoritev festivala v Aninem dvorcu. Seveda boste pravočasno vabljeni na našo otvoritev. Omenjenega dne bo tudi prihod gostov na 1.mednarodni festival GWRA (združenje Gold Wing motoristov), ki bodo ostali v Rogaški Slatini 4 dni. Pričakujemo cca 100 motoristov iz Evrope

20. junija v dopoldanskem času se bodov Kulturnem domu nadaljevale filmske projekcije za šolsko mladino, v popoldanskem času pa bomo pripravili javni pogovor z znanim filmskim režiserjem ali igralcem na odprtem prostoru. V večernih urah bo združenje GWRA (Gold WING motoristi ) poskrbelo za ligt show motorjev na Evropski ploščadi.

Zvečer bo uradna ustanovna skupščina Evropske in svetovne zveze CornHole

21 . junija bo v dopoldanskem času v Kulturnem domu kulturna prireditev namenjena šolam, omenjenega dne se bo poleg filmskih predstav pričelo tudi 1. Evropsko in svetovno prvenstvo v igri Corn holl. Združenje GWRA bo pripravilo celodnevni izlet za vse svoje udeležence.

Vse dni bodo izvajane filmske projekcije tudi na velikem video zidu , ki bo postavljen na Evropski ploščadi.

22 . junija dopoldne bodo potekale filmske projekcije v Kulturnem domu, na zunanjih prizoriščih pa Mini Olimpijada, katerega nosilec je Olimpijski komite Slovenije in občina ter ISFF. Pričakujemo okoli 500 otrok in njihovih spremljevalcev, ki bodo aktivno sodelovali v promociji in aktivnostih ter se preizkušali v različnih športnih panogah. Osrednja prireditev bo na Evropski ploščadi, posamezne športne dejavnosti pa bodo razporejene po Rogaški Slatini. V izjemno športni dvorani hotela šport v rogaški slatini bo potekalo mednarodno tekmovanje ECHA ( EP Corn holl ), katerega pokrovitelj je STO in Štrbunk zveza Slovenije. Popoldne bo na evropski ploščadi potekala prireditev pod imenom Zumba maratonki jo pripravlja turistično društvo Venus

Prenos iz EP v Corn holu bo potekal v živo na svetovnem spletu in pričakujemo veliko mednarodnih ogledov. V poprečju je okoli 200000 ogledov preko You tube

Zvečer bo na centralni ploščadi podelitev priznanj najboljšim filmom in filmskim delavcem, po prireditvi bo veliki glasbeni koncert.

Pripravljamo tudi delavnico na temo film in šport. Povabili smo znane filmske delavce in režiserje, ki bodo slušateljem približali filmsko dejavnosti s predavanji in delavnicami.

 

Podroben program 3. ISFF Slovenija bo objavljen v kratkem.