Tretji dan festivala ISFF, 21. junij 2014

V petek, 21. junija 2014, je v dvorani Kulturnega centra Rogaška Slatina potekal tretji dan mednarodnega filmskega festivala ISFF. Med 15:00 in 21:40 se je zvrstilo 13 zanimivih filmov, ki so pritegnili številne obiskovalce. Poseben čar dnevu so dodali gostje iz tujine, saj so se nam pridružili ustvarjalci dveh filmov. Iz Anglije je prišel James Mellor, režiser filma “Rugby Town” s svojima dvema sodelavcema, iz Italije pa Andrea Recchia, režiser filma “La Salvezza” z dvema glavnim igralcema.

Širše občinstvo je imelo tudi priložnost spoznati režiserja Alina Bijana, ki je priletel iz ZDA. Skupaj smo si na edinstveni lokaciji Odra pod zvezdami, na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini, ogledali njegov film “Flip Turn” na mobilnem ekranu.

Poleg filmskih projekcij je festival prinesel tudi obfestivalske dogodke. V Rogaški Slatini so se zbrali motoristi legendarnih Gold Wings motorjev, za katere je agencija Palma pripravila bogat program izletov z ogledom bližnje okolice. Zvečer so motoristi navdušili z bleščečo “Svetlobno parado”, kjer so predstavili osvetljene motorje, obogatene z različnimi glasbenimi spremljavami iz njihovih zvočnikov.

Tretji dan festivala ISFF je tako poleg kakovostnih filmov in zanimivih gostov ponudil tudi nepozabne dogodke, ki so dodatno popestrili festivalsko vzdušje v Rogaški Slatini.